25 Temmuz 2013 Perşembe

Star Tv Soframız Pavlova


Pavlova 





Malzemeler:
3 adet yumurta akı ekliyoruz (oda ısısında)
175 gr. toz şeker ekliyoruz (3/4 su bardağı )
5 gr. mısır nişastası ekliyoruz ( 1 tatlı kaşığı)
1 tatlı kaşığı sirke ekliyoruz 
Kreması için;
250 gr. ( 1 su bardağı ) süt kreması ekliyoruz
40 gr. pudra şekeri ekliyoruz
15 ml.(1 yemek kaşığı) portakal suyu yada vanilya özütü  ekliyoruz
Üzeri için; 
Dilimlenmiş yada küp kesilmiş mevsim meyveleri

Yapılışı:
Fırını önceden 140 derece ısıtın.Yağlı kağıdın üzerine (ters tarafına) 20 cm’lik bir daire çizin.Yumurta aklarını cam veya çelik bir kabın içinde çırpmaya başlayın.Köpürünce şekeri 1’er kaşık halinde ekleyerek hepsini iyice çırpın.Sert tepecikler oluşuncaya kadar devam edin.Son olarak nişasta ve sirkeyi ekleyin ve spatula yardımı ile yumurta aklarını söndürmeden karıştırın.Çizdiğinizi dairenin ortasında başlayarak bir kaşıkla yayın.1 saat yada 1 saat 15 dk. fırında pişirin.Soğuyunca servis tabağına alın.
Kremayı önceden buzdolabında soğutulmuş olan bir kabın içinde vanilya ile çırpmaya başlayın, hafif kıvamlanınca şekeri ekleyin iyice sertleşene kadar çırpın.Bezenin üzerine kaşıkla yayın üstünü meyvelerle süsleyin .Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder