27 Temmuz 2013 Cumartesi

Baklava Yufkasında Elmalı Turta




Malzemeler:
70 gr. tereyağı ekiyoruz
15 yaprak baklava yufkası ekiyoruz
3 adet elma     ekiyoruz
2 çorba kaşığı esmer şeker ekiyoruz
2 çorba kaşığı pudra şekeri ekiyoruz
1 çay kaşığı toz tarçın ekiyoruz

Tarifi:
İlk olarak 70 gr tereyağı eritiyoruz. Bu tereyağı hem tabanı, hem de üstü için yeterli olacak. 15 kat baklava yufkasını aralarını eritilmis¸ tereyağı ile fırçalayın. Tereyağının yarısını as¸ağı yukarı bunun için kullanın. Sonra pis¸ireceğiniz kaba alıyoruz. Dikdörtgen bir kapta hiç fire olmuyor. Yuvarlak pis¸irmek isterseniz kenarlarını kesip küçük bir kapta üst üste koyup alternatif bir tatlı yapabilirsiniz. Kenarlardan hafif pay bırakın ki çıtır çıtır olabilsin. Bu hazır olduktan sonra bir çatalla üzerinde delikler açıyoruz. Çünkü pişmeye basşladığında hamur şişmeye çalışacak aralarında sıkışmış hava onu kabartacaktır. Dolayısı ile buna izin vermemek için çatal deliklerine ihtiyaç var.Sıra elmalara gelince; bu aşamayı elmaların kararmaması için hızlı yapmak gerekiyor. Ben önce 3 elmanın kabuklarını soydum, ortasını çıkardım sonra da 3 mm kalınlığında halkalar kestim. Bunları yaptığım bazın üzerine tereyağlıyarak yerlesştirdim. Üzerine 2 çorba kaşığı kahverengi şeker serptim ki fırında iyice karamelize olsun. 1 çay kaşığı da taze dövdüğüm tarçın çubuğundan serpiyoruz. Bu s¸ekilde 200 derecede çalısşan fırına 10 dakika pis¸mesi için koyun. Böylece kahverengi şekerler iyice erimiş ve elmalar hafifçe karamelize oluyor. Son dokunuş da 2 çorba kaşığı kadar pudra şekerini elekten geçirerek kenarlarına da taşacak şekilde serpin ve fırının en üst rafına yerleştirin ve 5 dakika daha pişirin. Izgarayı da en üst düzeyde yakın. Ancak bu sırada mutfaktan ayrılmayın zira ben ilk turtamı bu şekide yaktım. Baklava hamuru çok çabuk piştiğinden bir bakmıs¸sınız kızarma safhasından yanma haline dönüvermiş. Pudra şekerlerinin beyazlıkları yok olup iyice karamelize olunca tamamdır demek. Üzerine güzel kaymaklı veya vanilyalı bir dondurma ile keyifle yiyin. (Afiyet Olsun)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder