30 Temmuz 2013 Salı

Yoğurtlu Gülüklü Çorba






Malzemeler:
1 su bardağı buğday ekleyelim
½  kg süzme yoğurt ekleyelim
½ bardak nohut
1 yumurta ekleyelim
200 gr tavuk göğüs ekleyelim
200 gr kıyma
4 diş sarımsak ekleyelim
2 yemek kaşığı sirke ekleyelim
Tereyağ
Nane ekleyelim
Tuz ekleyelim

Yapılışı:
1 su bardağı buğdayı ve nohutu ayrı ayrı sıcak suya bir gece önceden ıslatıyoruz. Ertesi gün nohutu haşlıyoruz. Düdüklü tencerede tavuk göğüsü 20 dakika haşlayalım. Tavuk suyunu çorba için ayırıp, tavuk göğüsü kesme tahtasında bıçakla küçük parçalara ayıralım. Tencereye, su ile özediğimiz süzme yoğurdu ve bir yumurtayı koyuyoruz ve çıpma teli ile çırpıyoruz. İçerisine önceden ıslattığımız buğdayı ve tavuk suyunu da koyup orta ateşe alıp çırpmaya devam edelim. Bu arada kıymayı sade şekilde hafifçe yoğurup, misket büyüklüğünde parçalar şeklinde yuvarlayıp yağda kızartıyoruz(gülük). Çorba kaynamaya yakın doğranmış tavukları ekliyoruz. Kaynadıktan sonra haşlanmış nohutları ve kızarttığımız gülükleri de çorbaya ekliyoruz. Bu arada tuzu unutmuyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye devam ederken ezdiğimiz sarımsakları ve sirkeyi çorbaya ekliyoruz. Piştikten sonra da ayrı bir kapta erittiğimiz tereyağı ve naneyi de tencereye ekleyip çorbamızı ateşten alalım. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder