27 Temmuz 2013 Cumartesi

Sebzeli Çin Makarnası

     





Malzemeler:
1 paket spaghetti makarna ekliyoruz
1 adet kabak ekliyoruz
1 adet havuç ekliyoruz
2 adet pırasa ekliyoruz
200 gr. mantar ekliyoruz
1 diş sarımsak ekliyoruz
30 ml. light soya sos ekliyoruz
2 cm. taze zencefil ekliyoruz
30 ml. susam yağı ekliyoruz
Birkaç yaprak taze kişniş ekliyoruz
Taze çekilmi karabiber ekliyoruz

Yapılışı:
Kolayca uygulanabilen makarna tarifleri arasında üst sıralarda. Makarnayı aldente olarak tuzlu suda haşlayıp süzün. Kabak, havuç ve pırasaları jülyen doğrayın. Mantarları büyüklüklerine göre ikiye veya dörde kesin. Zencefili soyup dilimliyoruz. Sarımsağı dilimleyin. Kişnişi incecik kıyın. Derin tabanlı bir tavaya veya vog tavaya susam yağını koyuyoruz. Isınınca sarımsak ve zencefil dilimlerini ilave edin. Önce havuçları ekleyip çevirin. Kevgir yardımıyla çıkartıp kabakları ekleyin. Onları da çıkartıp mantarları ilave edin. Mantarlar pişmeye başlayınca (yaklaşık 2-3 dakika sonra) havuç, pırasa ve kabakları geri koyun. Soya sos, kişniş ve karabiberi ekleyoruz. Makarnayı ekleyip birkaç dakika çevirin ve servis yapıyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder