Cennet Kadayıfı |
Malzemeler:
1 kaşık tereyağ ekliyoruz
1 kaşık toz şeker ekliyoruz
1 su bardağı ceviz ekliyoruz
(krema için) bir su bardağı toz şeker
4 kaşık un ekliyoruz
1 paket krem şanti ekliyoruz
1 paket vanilya
350 gram kadayıf ekliyoruz
1 litre süt ekliyoruz
Yapılışı:
Kadayıfı şeker ve dövülmüş cevizi kavurun. Süt şeker ve unu krema kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Ilındıktan sonra içine krem şanti ve vanilyayı koyarak karıştırıyoruz . Borcama kavrulan malzemenin yarısını yayınız. Yapmış olduğunuz kremanın hepsini tepsiye dökerek yayıyoruz. Kalan kavrulan malzemeyi de üzerine döküp buz dolabında soğumaya bırakıp daha sonra servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder