25 Temmuz 2013 Perşembe

Soframız Star TV Portakallı Tart

Portakallı Tart
Portakallı Tart 


Malzemeler:
Hamur yapmak için,
200 gr. un  ekledik
30 gr. pudra şekeri ekledik
Yarım çay kaşığı tuz ekledik
3 gr. (yarım tatlı kaşığı) kabartma tozu ekledik
3 gr. (yarım tatlı kaşığı) vanilya
100 gr. tereyağı (soğuk-sert) ekledik
1 yumurta sarısı (soğuk)
60 gr. çırpılmış süt kreması ekledik
Kreması için;
360 ml. Süt(1,5 su bardağı) ekledik
90 gr şeker(1/2 su bardağı)
20 gr. un (1.5 çorba kaşığı) ekledik
2 yumurta sarısı
5 gr. (1 paket vanilya) ekledik
Üzeri için;
Mevsim meyveleri(portakal,nar)

Yapılışı:
Hamur için tüm kuru malzemeler(un,tuz,kabartma tozu,vanilya,şeker) bir kaseye alınır ve harmanlıyoruz.Tereyağı da doğrayarak kaseye alıyoruz .Karışım ekmek kırıntısı görünümü alana kadar yoğrulur.Yumurta sarısı ve kremayı da ekleyerek hamur haline getiriyoruz.
Hamur bir poşet içinde yassılaştırılarak buzdolabında 30 dk. dinlendirilir.Fırın 175-180 derecede ısıtılıyoruz,
Dinlenen hamur hafif unlanmış bir yüzeyde 3 mm kalınlığında açılır.Yağlanmış tart yada tartlet kalıplarına serilir.Tart tabanının ortasına bir çatal batırarak birkaç yerden delin.Üzerini yağlı kağıt ile kapatıp ,kabarmaması için nohut taneleri koyun.Fırında 15 dk. pişirin.Kağıdı ve nohut tanelerini alıp,tart kızarana kadar 6-8 dk. pişirin.Fırından alın ve soğumaya bırakın.
Krema için süt içine vanilya dışında kalan tüm malzemeyi koyun ve blendır dan geçirin.Daha sonra karışımı tencereye alın ve muhallebi kıvamını alan kadar pişirin.Pişince vanilyayı dökün ve karıştırarak soğutun.
Soğuyan tart hamurlarınızın içine kremayı dökün ve düzgünce yayın.Üzerini istediğiniz meyvelerle süsleyerek servis edin.(Afiyet olsun.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder