30 Temmuz 2013 Salı

Havuçlu Pilav







Malzemeler: 
Yarım kg pirinç ekleyelim
6 büyük havuç ekleyelim
250 gr kuşbaşı et  ekleyelim
100 gr yemeklik yağ  ekleyelim
1 kuru soğan  ekleyelim
1 kaşık salça  ekleyelim
1 çay kaşığı yenibahar  ekleyelim
1 çay kaşığı tarçın  ekleyelim
1 çay kaşığı isot atalım
1 tatlı kaşığı tuz  ekleyelim
1 tatlı kaşığı karabiber  ekleyelim
Yapılışı: 
Bir tencerede 1 litre suya tuz ilave ederek eti haşlayın. Diğer tarafta havuçları soyun ince şeritler halinde doğrayın. Küçük bir tencereye yağın yarısını koyun. Havuçları ateşte pişirin. Pilav tenceresinde ince kıyılmış soğan, yağ ve eti 5 dakika karıştırın. Salçayı ilave edin. Baharatları ve havuçları ilave edin 5 dakika bütün harç karışına kadar karıştırın. Pirinçleri harcın üstüne ekleyin. Et suyunu pirinçlerin üstüne iki parmak çıkacak şekilde koyun. Pişmeye bırakın ve sıcak servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder