31 Temmuz 2012 Salı

Gemici Çorbası

TARİFLER - Gemici Çorbası- Ayten'in Mutfağı: Trabzon
MALZEMELER 1 yemek kaşığı temeleme kıyma 1 büyük soğan Yarım kase pirinç 1 tane orta boy patates 1 adet havuç 1 kase şeker fasülyesi (akşamdan suda bekletilmiş) 1 adet yeşil biber 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı şeker Maydonoz K.biber Tuz Yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı YAPILIŞI:Tencereye yağlar koyulacak sonra kıyma kavurulup ardından yeşil biber ile soğan eklenecek pembeleşinceye kadar kavrulacak..salçalar eklenecek..Tencerenin dörtte biri kadar su ilave edilecek..Fasülyeler ile havuç eklenip pişmeye yakın patates ilave edilecek hepsi pişmeye yakın pirinç ile maydonoz eklenip şeker ve baharatları koyulacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder