31 Temmuz 2012 Salı

Şeftalili Ramazan Tatlısı

Şeftalili Ramazan Tatlısı
Malzemeler 5 Şeftali 1 su bardağı toz şeker 1 Kabuk tarçın Kreması için :1 lt. süt 1 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı buğday nişastası 3 çorba kaşığı pirinç unu 1 paket vanilya Üzeri için:Badem YAPILIŞI:Şeftalilerin kabuklarını soyun.Ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkartın.Şeftalilerin iç kısımları tencerenin zeminine gelecek şekilde yerleştirin.Üzerine toz şekerini dökün.Kabuk tarçınıda tencereye yerleştirin.Ocağa koyup kapağını kapatarak pişirin. Kremanın hazırlanışı:Sütü, toz şekeri, nişastayı ve pirinç ununu tencereye alıp pişirin.Ardından vanilyayı ilave edin.Kaynayınca ocaktan alın.Fırın kabına ya da uzun borcama kremayı dökün.Üzerine şeftalileri dizin.(suyuyla birlikte).Dilerseniz tek kişilik porsiyonlar halinde kaselerde de hazırlayabilirsiniz.Badem yerine fındık, fıstık vb ürünler kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder