23 Nisan 2012 Pazartesi

Soframız/Pazartesi Yemekleri Menüsü

Soframız/Pazartesi Menüsü



Biberli Ekmek - Özlem'in Mutfağı


Biberli Ekmek - Özlem'in Mutfağı: Mersin


Malzemeler:
Hamur malzemesi:
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
İç malzemesi:
3 yemek kaşığı susam
1 çay bardağı kurutulmuş ve çekilmiş kırmızı biber,
2 orta boy soğan,
1 çay bardağı yağ
tuz

Yapılışı:
Biber bir su bardağı ılık suda ıslatılır, süzüyoruz.
Diğer malzemeler eklenerek, harmanlanır.
Hazırlanmış hamur avuç içi büyüklüğünde daire şeklinde açılır, üzerine malzeme yayıyoruz.
Fırında pişiriyoruz
Afiyet Olsun.



Patatesli Hingel /Özlem'in Mutfağı


Patatesli Hingel - Özlem'in Mutfağı: Mersin
Soframız Patatesli Hingel



Malzemeler:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
İç malzemesi:
5 adet patates
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
İsteğe bağlı baharat

Hazırlanışı:
Soğan kavruyoruz, az salçayla renklendiriyoruz.
Haşladığımız patates ezilip,soğan ve baharatlarla kavrulyoruz.
Hamur yoğrulur,açılır,kare kesilir .Hazırlanmış iç konulup kapatıyoruz.
Haşlanıp süzülür,servise alınıp üzerine tereyağı döküyoruz.






Karakuş Tatlısı / Özlem'in Mutfağı


Karakuş Tatlısı - Özlem'in Mutfağı: Mersin
Malzemeler:
2 su bardağı un
Aldığı kadar süt ( kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur)
Şerbet için:
2,5 bardak su
2 su bardağı şeker
birkaç damla limon
Ceviz içi

Hazırlanışı:Hamur nişasta ile ince açılır. açtığımız yufka üç parmak kalınlığında olacak şekildi yufkanın ortasına gelene kadar kat kat şeklinde katlıyoruz.
Oklava üzerinde iken belli aralıklarla ceviz konup aynı işlem yaptıktan sonra, tekrar katlanır. Cevizleri koyduktan sonra kalan boşluklarda kesilip büzüştürülerek, uçları bastırılarak kapatıyoruz. Derin bir tencerede kızgın yağda kızartılır ve önceden hazırlanmış ve soğumuş şerbete koyuyoruz. Ardından servis tabağına alıyoruz.
Afiyet Olsun...





Soframız /Sarımsaklı Köfte


Sarımsaklı Köfte - Özlem'in Mutfağı: Mersin
Malzemeler:3 su bardağı bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı salça
Tuz,
Sos malzemeleri:
2 domates,
1 baş sarımsak,
1 yemek kaşığı salça,
1 su bardağı sıvı yağ,
tuz,
kimyon,
pul biber,
maydanoz

Yapılışı:
Köftemizin hazırlanacağı kaba bulgur,ve irmik, un, salça ve tuz ekliyoruz, su ile ne sert nede yumuşak orta kararda köfte yoğruyoruz.
Fındık büyüklüğünde yuvarlanıp ortasına parmak basılarak şekillendiriyoruz.
Tavada domates, sarımsak sıvı yağ, salça ve baharatlar ile sos hazırlıyoruz.
Köfteler suda haşlıyoruz ve süzgeçle servis tabağına alıyoruz.
Üzerine sos dökülüp, üzerine maydanozla süslüyoruz.
Servise Hazır
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder