22 Nisan 2012 Pazar

Soframız/Arpa Şehriyeli Tas Kebabı - Dilek'in Mutfağı

Soframız/Arpa Şehriyeli Tas Kebabı - Dilek'in Mutfağı

 

Arpa Şehriyeli Tas Kebabı - Dilek'in Mutfağı: Ayvalık


Arpa Şehriyeli Tas Kebabı - Dilek'in Mutfağı: Ayvalık


Malzemeler:
1 kg dana kuşbaşı et,
1 paket arpa şehriye,
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 adet büyük soğan,
1 baş sarımsak,
karabiber,
kimyon,
tuz,
2 yemek kaşığı biber salçası,
2-3 taze biber.

Hazırlanışı:
Malzemelerin hepsini çiğden tencereye koyup kısık ateşte pişiriyoruz(45-50dk)
Teflon tavada tereyağıyla arpa şehriyeleri kavurup fırın kabına döküyoruz,
Etler üstüne boşaltıktan sonra karıştırıyoruz üzerine çıkıncaya kadar sıcak su döküyoruz en üste kimyon gezdirilir fırındaüzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz  arzuya göre biraz sulu bırakılabilirsiniz.
Afiyet Olsun

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder