Harem Güveci - Hülya'nın Mutfağı: İstanbul
1 kg dana kuşbaşı et
1 adet soğan
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı sıvıyağ (arpa şehriye için)
3 adet sivri biber
3 adet domates ( kabukları soyulmuş )
1 su bardağı arpa şehriye
Yeteri miktarda tuz ve karabiber
Sos için;
1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
Çeyrek limon
100 gram rendelenmiş kaşar
Sosun Yapılışı:Tencereye yağı alın, yağ kızdıktan sonra unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sonra sütü boşaltıp boza kıvamına gelinceye kadar karıştırdık. Yumurtanın sarısını ayırıyoruz, limonu katarak karıştırıyoruz. Tencereye hazırladığınız yumurtayı ilave ediyoruz ve, bir cimcik de tuz attıyoruz. 10 dakika kaynadıktan sonra beşamel sos kullanıma hazırdır.
Hazırlanışı: Tencereye eti ve soğanı ilave edip kısık ateşte et suyunu saldık, suyunu çekene kadar pişirdik.
Daha sonra sıvıyağı ilave ettik,
10 dakika karıştırıyoruz, ardından domatesleri, biberleri, tuzu ve karabiberi de attıktan sonra yaklaşık 70 dakika ağır ağır kaynamaya bırakın.
Diğer bir tencereye yağı ilave edip kızınca arpa şehriyeyi kavurmaya başladık.
Pembeleşince çok az tuz ve karabiber ilave ettikten sonra, 2 su bardağı kaynar su döküyoruz, suyunu çekene kadar kaynamaya bırakın, suyunu çektikten sonra demlendirin.
Hazırlamış olduğunuz eti ve arpa şehriyeyi güzelce harmanladık sonra ufak sütlaç güveçlerine boşaltın, beşamel sosunu üzerine yaydıktan soma rendelenmiş kaşarı da üzerine serpiştirip firına attık.
Üzeri kızarıncaya kadar pişirdik.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder