Soframız Star TV Yağ Mantısı

                                             

Yağ Mantısı - Necmiye'nin Mutfağı: Kayseri


Yağ Mantısı - Necmiye'nin Mutfağı: Kayseri


Malzemeler:
2 çay bardağı (270 gram) sulu yoğurt
2 çay bardağı (250 gram) süt
1 çay bardağı (130 gram) zeytinyağı
2 adet orta boy haşlanmış rendelenmiş patates
20 gram tuz
2 çay bardağı (260 gram) su
20 gram maya 
1 kg un
İç malzemesi :
500 gr kıyma
7  gram tuz
12 gram pul biber
12  gram toz biber 
1 bağ maydanoz

Yapılışı:
Yarım santimetre kalınlılğında  hamur açılır. 8 cm x 8 cm  kesilir. avuç içinde köfte gibi inceltilmiş yarım ceviz büyüklüğünde (10 gr)kıyma konur.  Hamur incelmesin. 4 köşesinden bohça şeklinde birleştir. harlı ateşteki kızgın yağa ağız üstü atılır. altı kısılır. üstüne kepçe ile kızgın yağ serp. pembeleşinceye kadar kızarsın. servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder