31 Temmuz 2012 Salı

Gemici Çorbası

TARİFLER - Gemici Çorbası- Ayten'in Mutfağı: Trabzon
MALZEMELER 1 yemek kaşığı temeleme kıyma 1 büyük soğan Yarım kase pirinç 1 tane orta boy patates 1 adet havuç 1 kase şeker fasülyesi (akşamdan suda bekletilmiş) 1 adet yeşil biber 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı şeker Maydonoz K.biber Tuz Yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı YAPILIŞI:Tencereye yağlar koyulacak sonra kıyma kavurulup ardından yeşil biber ile soğan eklenecek pembeleşinceye kadar kavrulacak..salçalar eklenecek..Tencerenin dörtte biri kadar su ilave edilecek..Fasülyeler ile havuç eklenip pişmeye yakın patates ilave edilecek hepsi pişmeye yakın pirinç ile maydonoz eklenip şeker ve baharatları koyulacak..

Şeftalili Ramazan Tatlısı

Şeftalili Ramazan Tatlısı
Malzemeler 5 Şeftali 1 su bardağı toz şeker 1 Kabuk tarçın Kreması için :1 lt. süt 1 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı buğday nişastası 3 çorba kaşığı pirinç unu 1 paket vanilya Üzeri için:Badem YAPILIŞI:Şeftalilerin kabuklarını soyun.Ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkartın.Şeftalilerin iç kısımları tencerenin zeminine gelecek şekilde yerleştirin.Üzerine toz şekerini dökün.Kabuk tarçınıda tencereye yerleştirin.Ocağa koyup kapağını kapatarak pişirin. Kremanın hazırlanışı:Sütü, toz şekeri, nişastayı ve pirinç ununu tencereye alıp pişirin.Ardından vanilyayı ilave edin.Kaynayınca ocaktan alın.Fırın kabına ya da uzun borcama kremayı dökün.Üzerine şeftalileri dizin.(suyuyla birlikte).Dilerseniz tek kişilik porsiyonlar halinde kaselerde de hazırlayabilirsiniz.Badem yerine fındık, fıstık vb ürünler kullanılabilir.

28 Temmuz 2012 Cumartesi

Kuzu Etli Enginarlı Pilav

Kuzu Etli Enginarlı Pilav Malzemeler: 4 Enginar 1 Büyük Soğan 2 su bardağı pirinç 250 gr kuzu eti Dereotu Tuz Karabiber Zeytinyağı Yapılışı: Enginarlar ayıklanıp,limonlu suda bekletilir.kuzu eti yarım halka soğanla kavrulur.biraz su ile pişirilir.enginarlar ilave edilir.soğanın kalan yarısı konur.biraz daha pişince ıslatılıp süzülmüş pirinç ilave edilir.söndüreceğimize yakın 1 demet dereotu kıyılır. ilave edip,pilav demlenmeye bırakılır.

Zeytinyağlı Rezene

Zeytinyağlı Rezene Malzemeler: 1,5 kilo rezene 2 havuç 1 su bardağı zeytinyağı Tuz 1 tatlı kaşığı kadar Un Yarım limon suyu Yapılışı: Rezeneyi yıkıyor ve doğruyoruz.. Havuçu rendeliyoruz,tencereye alıp diğer malzemeleri ekleyip 40 dakika kadar pişiriyoruz..Susuz pişecek,kendi suyunu salıyor..

Elmali Tart

Elmalı Tart Malzemeler: 4 elma 1 litre vişne suyu 6 karanfil 1 çubuk tarçın 1 çubuk vanilya fasulyesi (ya da toz vanilya) Hamuru için; 300 gr tereyağı Yarım kilo un 1 fincan pudra şekeri 1 portakal rendesi 2 kaşık su 2 kaşık süt

27 Temmuz 2012 Cuma

TARİFLER - Limonlu Pasta

TARİFLER - Limonlu Pasta - Füsun'un Mutfağı - Urla

 

 Play Papas Games

Limonlu Pasta
1 çay bardağı limon suyu
3 çay bardağı su
2 yumurta
10 Kaşık Şeker
3 Kaşık Nişasta
1 Paket Krema
1 bardak file badem
1 su bardağı süt
1 Pasta Tabanı
Limon suyu, su, yumurta, şeker ve nişasta çırpıldıktan sonra pişirilir. İnmesine yakın krema ilave edilir. Soğumaya bırakılır.
Pasta tabanının her iki katı süt ile ıslatılır. Arasına pişirdiğimiz dolgu konur, üzerine bademin yarısını koyun.
Üst tabanıda yerleştirdikten sonra aynı şekilde kalan dolgu üzerine yayılır ve kalan bademle süslenir.